Her serverer jeg mine indsigter – værsgo!

Foreslået læsning

DATING OG PARFORHOLD: HVAD GØR DU, HVIS HAN/HUN TRÆKKER SIG?


Meningsmåling: Sanser du kreativt?

Man skal nok have en lidt “skæv” hjerne for at sanse eller opleve kreativt. Det kræver så at sige, at vi er i stand til at se bort fra det korrekte og forventelige. Er du med på vognen? Giv dit besyv med i meningsmålingen herunder, men læs først, hvad fænomenet dækker over. 

Godt selvværd: Øv dig i at være “ligeglad”!

Ofte får vi vores selvværd ved at sammenligne os med andre. Jeg mener, at vi bør gøre op med den tendens i vores psyke, fordi den giver problemer, hvad enten vi klarer os godt eller dårligt. Øv dig i stedet i at være lidt ligeglad med, hvad andre mener. Og ligeglad med hvordan du klarer dig i alle “konkurrencerne”. Hvis vi formår at trække på skuldrene af den slags, opnår vi en stor indre styrke, som gør, at vi hviler i os selv. Du bevarer i så fald dit gode humør og holder hovedet højt, hvad enten det går op eller ned.

Få blogindlæggene direkte i din indbakke.

Se alle blogindlæggene herunder….

Hvad gør jeg, når min partner går mig på nerverne?

Artiklen ser på, hvordan du håndterer, at andre går dig på nerverne – for eksempel din kæreste, men i princippet hvem som helst. Vrede eller irritable tanker sender dig steder hen, hvor du nok ikke ønsker at være. Prøv så at ændre din sindstilstand ved hjælp af nogle andre tankebaner. Du får ti ideer til, hvad du med fordel kan tænke, hvis kæresten går dig på nerverne.

Hvad er meningen med ulykkelig kærlighed (og andre ulykker)?

Der er forskel på ”årsagen til” og ”meningen med” vores problemer – det første er bagudrettet, mens det andet peger fremad imod det, vi opnår, for eksempel større selvindsigt eller empatiske evner. Nu ser vi nærmere på, hvorfor det er godt at finde mening, og til sidst får du nogle bud på, hvordan du gør det i dit eget liv.

Dating og parforhold: Hvad gør du, hvis han/hun trækker sig?

Mange klager over, at deres dates eller partnere trækker sig eller virker distancerede. Hvis du er én af dem, så undrer du dig måske over, hvorfor det lige netop skal ske for dig. I artiklen her ser vi på, hvordan det kan skyldes en ubevidst dynamik. For at lægge den problematik bag dig skal du både kende din indre ”isolatør” og ”sammensmelter”.

Deprimeret? Forstå hvorfor vi lider, og hvad det gør godt for

Depression kan kaldes lidelsernes lidelse, fordi vi let bliver deprimerede, når vi ikke kan få mening med de svære ting i livet. Artiklen her kigger derfor på, hvordan vi opnår tre goder pga. lidelserne. Det indblik skal gøre, at du får et mere optimistisk livssyn og bliver bedre til at tackle modgang.

Moderne kønsroller: Vi staves med lille m og k

Ifølge den danske åndsfilosof Martinus bliver mænd og kvinder mere og mere ens, fordi vi har det modsatte køn i os som et udviklingspotentiale. I en periode kan der endda byttes rundt på rollerne imellem os. Vi er ikke længere mænd og kvinder med stort M og K, tværtimod.

Temperer følelser på fire måder ♥♥♥♥

Forelskelser og andre stærke følelser tager let magten fra os og bringer os ud af balance. ”Tempererede følelser” er derimod afbalancerede og i god overensstemmelse med din fornuft og realitetssans. Herunder får du fire eksempler på, hvordan følelser tempereres i praksis. Det kan være rigtig godt at kende de fire metoder, fx hvis du er ulykkeligt forelsket.

Parforhold: Bliv hele sammen ved at forstå skyggen

Hvorfor tiltrækkes vi nogle gange af typer, som vi tilsyneladende passer dårligt sammen med? Det lyder irrationelt, men giver god mening, hvis man forstår forelskelsens dynamik på baggrund af C. G. Jungs begreb om ”skyggen”. Så kan forelskelse ses som et ønske om at forenes med en skjult side af os selv.

Forelsket i de Forkerte – Hvad betyder det?

Herunder gennemgår jeg, hvad det vil sige, at blive forelsket i de forkerte, hvordan du slipper det mønster, og hvorfor det i det hele taget opstår. Det er et stort emne, som der kan siges meget mere om, så artiklen er kun ment som en kort introduktion. Til sidst får du links til, hvor du kan fordybe dig mere i emnet. Du er også meget velkommen til at bestille en tid, hvis du har brug for hjælp.

FOMO gør os til singler – tag dig bedre tid!

Der er en udbredt frygt for at gå glip af noget, ikke mindst pga. sociale medier. Vi kan fx være bange for at gå glip af den helt rigtige partner, men paradoksalt nok betyder det tit, at vi forbliver singler eller er uengagerede i et parforhold. Det kan også betyde, at vi forelsker os i dem, vi ikke kan få. Læs hvorfor!

Dating guide: 10 råd om angst for afvisning

De fleste af os kan komme ud for svære følelser, når vi dater – typisk vil der fx være en frygt for at blive afvist. Angst er en forsvarsmekanisme, men du skal ikke lade dig styre af den, og den kan sagtens bekæmpes. Herunder får du en række tips til at håndtere angst.

Hvem er den rette for dig?

De fleste singler tænker over spørgsmålet: ”Hvem er den rigtige for mig?” Eller: ”Findes der overhovedet en derude, som er rigtig for mig?” Hvis du har erfaringer med at møde de forkerte, så bliver det sidste spørgsmål sikkert ekstra påtrængende. Du kan også blive i tvivl, om du selv egner dig til et parforhold. De … Continue reading Hvem er den rette for dig?

Test dig selv: Hvor god er du til at temperere følelser?

Hvis du er god til at temperere følelser, vil det være lettere for dig at møde den rigtige og få held i kærlighed. At temperere følelser betyder ikke, at de undertrykkes, eller at du er kølig og distanceret. Tværtimod baserer det sig på, at du kender og forstår dig selv, din seksualitet og egne følelser så godt, at du kan finde den rigtige balance imellem fornuft og følelse.

Denne øvelse hjælper dig ud af din ulykkelige forelskelse – selv om den virker alt for simpel

Indlæg på singlespot.dk d. 18. marts 2017 af Jens W. Pedersen   Kender du det med at møde en et tilfældigt sted og tænke ”wow” og opleve, at der er en eller anden forbindelse imellem jer? Men så fuser det ud i ingenting, fordi det sociale rum ikke indbyder til, at I kommer i kontakt … Continue reading Denne øvelse hjælper dig ud af din ulykkelige forelskelse – selv om den virker alt for simpel

Slip en seksuel besættelse

Annie på 44 år fortæller om en seksuel besættelse og et afhængighedsforhold, der fik hende til at knække fuldstændig. Det endte med en indlæggelse på psykiatrisk.

Læs hendes dramatiske historie, som vidner om, hvor stærke kræfter, der er på spil i en forelskelse, og som viser, hvordan vi kan tænde ekstra meget på den uopnåelige kærlighed.

Der kommer også en liste over de 8 mest almindelige kendetegn på sådan en besættelse, og til sidst får du mine bud på, hvordan man slipper fri.

Tænk nyt: Sådan “hacker” du dine dårlige forelskelser

Indlæg på singlespot.dk d. 14. december 2016 af Jens W. Pedersen Coach og rådgiver i dating og forelskelse Jens W. Pedersen, der er forfatter til indlægget herunder, har tidligere udgivet bogen “Dating, desperation og selvudvikling”, der henvender sig til singler af begge køn, og i det nye år holder han foredraget “Kærlighedens mønstre” i København. Her kommer indlægget, … Continue reading Tænk nyt: Sådan “hacker” du dine dårlige forelskelser

Feminin dominans

  En dialog om kønsroller og kønsforvirring imellem “Englen fra Viby”, Cilje Tinemari Tiemroth samt coach og forfatter Jens W. Pedersen. Dialogen tager udgangspunkt i tidens fremherskende kønsforvirring og uvidenhed om, hvad det vil sige at være en mand og en kvinde. Vi har svært ved at definere det, og vi har svært ved at … Continue reading Feminin dominans

Opstart i Kbh.

I fredags havde jeg de første kunder i min københavnske konsultation på Nørregade 41, tæt på Nørreport St. Det forløb godt, tror jeg – ellers var det i hvert fald nogle meget høflige kunder, som gav feedback. Der er en enkelt tid tilbage til en særpris på 150 kr. Næste gang jeg kommer til Kbh. … Continue reading Opstart i Kbh.

En guide til den dygtige dater

Indlæg på singlespot.dk d. 23. april 2015 af Jens W. Pedersen Coach og rådgiver i dating og forelskelse Jens W. Pedersen, der er forfatter til dette indlæg, forklarer, hvordan du kan bruge selvudvikling i dit singleliv: I min bog Dating, desperation og selvudvikling påstår jeg, at du får held med din dating ved hjælp af selvudvikling, … Continue reading En guide til den dygtige dater

Nyt forretningsområde

Pr. dags dato udvider jeg forretningen, så den nu også omfatter vores firbenede venner. Jeg noterer mig, at deres forhold alt for ofte ender i alvorlige hundeslagsmål og diverse former for mis-match. Det er da også kattens! Se et slemt eksempel på det her:   Ps.: Ovenstående var en aprilsnar – bare så I ved … Continue reading Nyt forretningsområde

SLUT med beskedenhed

Den anden dag sagde mine kolleger, at jeg er for beskeden. Underspillet. Jeg sætter angiveligt mit lys under en skæppe. Hvad siger I så? Har man hørt mage??? Men der er nok noget om det, for jeg er indadvendt af natur og vil nødig tage for meget plads, træde nogen over tæerne eller komme til … Continue reading SLUT med beskedenhed

Interview på NOVA om single nr. 5

Jubii, jeg blev interviewet af Christina Sander & co. på radio NOVA – de er mine favoritter, når jeg kører bil, så det var ekstra perfekt og lidt scary :p Emnet? Single nr. 5. Lyt med på linket herunder SINGLELIV på NOVA med coach og forfatter Jens W. Pedersen

JUBII, min bog er på vej

Min bog er nu på trapperne. JUBII. Den hedder ”Dating, desperation og selvudvikling” og handler kort fortalt om, hvordan du bruger selvudvikling til at få held med dating. Den lange forklaring på det fylder knap 200 sider og udkommer på forlaget Indblik til april. Allerede nu kan bogen forudbestilles, fx her: http://www.saxo.com/dk/dating-desperation-og-selvudvikling_jens-w-pedersen_paperback_9788793068483 Bogen henvender sig til … Continue reading JUBII, min bog er på vej

Simpel mindfulness

Meditation er uhyre simpelt Det man gør er at vælge et fokus for sin opmærksomhed – det kan i princippet være hvad som helst men fx ens åndedræt. Så det man gør i praksis er at mærke, hvordan ens mave hæves og sænkes i takt med åndedrættet. Og når man så opdager, at ens opmærksomhed … Continue reading Simpel mindfulness

Små tekster

Hvis man ved hvilken retning, man skal gå i, så gør det ikke så meget, at man ikke kan finde ud af det (endnu), for så har man den der fornemmelse af at være på rette vej, og det er i sig selv en befrielse — Jeg er i gang med at skrive en bog, … Continue reading Små tekster

Angstens polyandri

Angst er en sjov eller underlig følelse. Den er irrationel. Og det kan være svært at se meningen med den. Dens årsager fortaber sig i glemslens tåger, og den omgærdes følgelig med et skær af mystik. Også for den angste selv. Angst kan anses for at være et levn fra forne tider – reminiscenser af … Continue reading Angstens polyandri

Mandefrigørelse…?

Da jeg var sådan ca. 12 år faldt jeg i skolegården, og bankede mit hoved noget så eftertrykkeligt ned i asfalten, hvilket resulterede i en stor bule i panden. Jeg tror egentlig, at jeg var lidt stolt af den bule. Men før jeg opdagede, at jeg havde fået den, oplevede jeg noget andet. Noget som … Continue reading Mandefrigørelse…?

Lykke-hunger

ALLE vil være lykkelige, men man kan ville det FOR meget, dvs. så meget, at det giver bagslag. Alting med måde. Her er nogle dagligdags eksempler på, hvordan vi spænder ben for os selv i jagten på lykken: Når vi vil noget rigtigt meget, kan vi få præstationsangst. For en mand er det fx helt … Continue reading Lykke-hunger

Mandens ensomhed

Det hedder sig, at kvinder er “relationsorienterede”, mens mænd går for at være “sagsorienterede”.  Det er naturligvis noget firkantet, at opstille sådan en kønsforskel, men i det her tilfælde kan jeg nikke genkendende til generaliseringen. Der er noget om snakken. Det ses fx ved, at piger har tendens til at mødes for at VÆRE SAMMEN, … Continue reading Mandens ensomhed

Om at gerne ville tvinges

Ja, og inden, at titlen her vækker alt for meget opsigt, skal jeg skynde mig og sige, at vi taler om noget pænt og ordentligt, noget hverdagsagtigt. Det følgende kunne anspore til en hel del fornægtelse her i individualismens tidsalder. Det er ikke comme il fout. Som frie og uafhængige væsener kan vi dårligt forstå os … Continue reading Om at gerne ville tvinges

Single fri weekend

Jeg har en hel weekend for mig selv. Ingen aftaler. Jeg har en god roman af Henrik Stangerup, som jeg kan læse i ro og mag. MEN Så kommer den der uro over mig. Jeg bliver utilfreds og synes, at der mangler noget. NOGEN. Og jeg føler, at jeg bør gøre noget, sætte noget i … Continue reading Single fri weekend

Tilfældets psykologi

Artiklen her handler om, hvordan vi, min bror og mig, påvirkes af tilfældigheder. Held og uheld. Vores adfærd vil her blive betragtet som et casestudy 🙂 Nærmere bestemt ser vi på mange års observationer i forbindelse med spillet backgammon, hvor tilfældigheder spiller en helt afgørende rolle pga. de mange terningekast. Vi to er (angiveligt) moderne, … Continue reading Tilfældets psykologi

Himmelsk coaching

På det seneste har jeg interesseret mig for coaching. Derfor har jeg også lagt mærke til en radio-reklame, hvor salgstalen lyder, at du ved at tage en bestemt coaching-uddannelse kan blive “lige præcis den leder, du gerne ville være”. Det lyder flot, men her kunne jeg jo godt tænke mig at dryppe lidt kritisk malurt … Continue reading Himmelsk coaching

Endnu en gåde

Jeg har set, at man udgiver gåder her – så nu kommer der en til, omend en mere eksistentiel en af slagsen: Hvad er det lige, som gør, at nogle vælger at blive ulykkeligt forelskede? Det kan måske virke provokerende, når jeg skriver “vælger”, for vores begreb om forelskelser indebærer ofte noget viljeløst – man … Continue reading Endnu en gåde

SE MIG!

Hvorfor egentlig skrive indlæg her på bloggen? Jo, der kan selvfølgelig være en række grunde, men en af dem er nok også, at man gerne vil “ses”. Jeg har skrevet dagbog til mig selv i mange år og været glad for det – men ved at skrive her kommer der jo den ekstra og pirrende … Continue reading SE MIG!